Map


Şunu daha büyük bir haritada görüntüle: Brazil

Bu Kez Brezilya

Bizi izleyenler bilir zaman zaman gezilerimizi bloglarda paylaşıyoruz. Daha önce Venezuela ve Avustralya gezilerimizi güncel olarak blogumza kaydettik elden geldiğince. 8 haftaya yakın bir süre için planladığımız Brezilya yolculuğumuzu da -belki hatta biraz daha profesyonelce- günlüklerimize yansıtmaya çalışacağız. Eğer paylaşacak kadar fotoğraflarımız olursa bunlara yan taraftaki picasa linkinden ulaşabileceksiniz. Son güncellediğimiz yerin fotoğraflarına ise yine yan taraftaki slide show aracılığı ile bakabilirsiniz.

Neden Brezilya sorusunun yine bir yanıtı yok tabii. Çok iyi bildiğimiz bir şey, hakkında bir çok klişenin dillerde dolaştığı bir ülkenin genelde kesinlikle o klişelerden farklı bir yer olduğudur. Bunun son örneğini Japonya'da yaşamıştık. Dolayısiyle Brezilya'ya da karnaval zamanı yerine ara sezonda gitmeyi biraz da bunun için tercih ettik.

Brezilya zaman zaman -bazı cahil ekonomi gazetecilerince bu alanda- Türkiye ile karşılaştırılır. Buraya gelmeden de 180 milyonluk bu ülkenin vizyon, zenginlik ve hedefleri bakımından Türkiye'den ne denli farklı bir konumda olduğunu biliyorduk. Ama dediğimiz gibi, klişeler ile düşünmek çok kolay ve cehaleti de mükemmel kamufle ediyor.

Bizim -tabii ki- hedefimiz bulunduğumuz ülkede böylesi gözlemler yapmak değil. Günlük hayatın içine karışarak dolaşıyor, turistlerin gezi listelerinde bulunan olağan yerlere pek uğramıyor, gündelik hayatımızdaki alışkanlıklarımızı bir dereceye kadar gezilerde de yaşamaya devam ediyoruz. Sonunda bulunduğumuz ülke hakkında edindiğimiz izlenim nesnel ve gerçekçi oluyor. Brezilya'dan da bu şekilde yaşadıklarımız aktaracağız.

Az çok belirli bir rota çizdik, ama bunu önceden blog'a koymuyoruz, çünkü yolda rastlayacağımız ilginçlikler bizi bu rotayı değiştirtebilir. Ana sayfamızdaki haritada rotamızın güncel halini takip edebilirsiniz.

Bizi izlediğiniz için teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder